Monday, May 30, 2016

Tilitoimiston asiakkaita; Jam in the Box

Tilitoimiston asiakkaita; Jam in the Box


Kirjanpito H. Lindströmin asiakaskunnasta löytyy huikea kirjo erilaisia yrittäjiä ja yrityksiä. Yksi heistä on Jam in The Boxin omistaja Janica Saxelin.Jam in The Box on Roller Derby -tarvikkeisiin erikoistunut vähittäiskauppa Helsingin Kalliossa, trendikkäällä Vaasankadulla.  Roller derby on nopeatempoinen rullaluistimilla pelattava naisten täyskontaktilaji. Roller derby -seuroja löytyy useista suomalaisista kaupungeista aina Helsingistä Rovaniemelle. Suomessa pelataan kansallista Roller Derby -sarjaa Suomi Cupia, ja suomalaiset seurajoukkueet ovat menestyneet hyvin kansainvälisellä tasolla.

Jam in the Box perustettiin vuonna 2010 palvelemaan suomalaisia roller derbyn harrastajia ja Janica Saxelin osti yrityksen liiketoiminnan vuosi sitten. Janica on ollut mukana roller derbyn seuratoiminnassa jo vuosikausia ja pelaa Helsinki Roller Derby All - Stars joukkueessa, joka kilpailee kansainvälisesti korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla. Jam in the Boxin asiakkaat ovat lähes kaikki peliympyröistä tuttuja ihmisiä ja verkkokauppa palvelee siellä, minne omat kontaktit eivät ylety. Puolet yrityksen myynnistä tulee perinteisen kivijalkamyymälän kautta ja toinen puoli nettikaupasta.
copyright: Marko Niemelä Photography

Heidin asiakkaaksi Janica päätyi tuttavan suosituksen kautta. “Tapasimme Heidin kanssa kahvien merkeissä ja tulimme heti hyvin toimeen keskenämme. Olemme suunnilleen samanikäisiä, ja Heidin jalkapallotausta auttoi häntä ymmärtämään mistä Jam in the Boxissa on kysymys”. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Janica on työskennellyt muotimaailmassa maahantuontiyrityksissä sekä asiakkuuksien hallinnan parissa. “Asiakaspalvelu ja yrityksen perusasiat kuten tuotevalikoiman ylläpito, katelaskenta  ja hinnoittelu ovat minulle tuttuja asioita.” Janica tuo suurimman osan myynnissä olevista tuotteista itse maahan. “Suurin osa tavarasta tulee Keski-Euroopasta, mikä aiheuttaa omat haasteensa kirjanpidolle. Olen ollut tosi tyytyväinen yhteistyöhön Heidin kanssa. Hän hoitaa kirjanpitoasiat tinkimättömällä tarkkuudella ja auttaa erilaisten kysymysten kanssa kun tarvetta on”.

Janica hoitaa Jam in The Boxin myynnin kahdella välineellä. iZettle toimii korttimaksupäätteenä ja kassajärjestelmänä ja Klarna Checkout huolehtii verkkokaupan maksutoiminnoista. “iZettle ja Klarna säästävät minulle sekä aikaa että rahaa, molemmat ovat helppokäyttöisiä ja edullisia työvälineitä, jotka sopivat juuri meidän kaltaisellemme pienyritykselle. Saan molemmista suoraan tarvittavat kirjanpitoaineistot, mikä taas osaltaan helpottaa yhteistyötä Heidin kanssa.”

Jam in the Boxin tulevaisuus näyttää hyvältä. Roller derbyn harrastajamäärät kasvavat kovaa vauhtia, ja sitä myötä tietenkin myös syntyy tarvetta uusille välineille. “Ensimmäinen vuosi on ollut kovaa työtä, mutta nyt yritys on saatu hyvään vauhtiin.” Tuotevalikoiman laajentaminen on yksi Janican akuuteista haasteista. “Etsin tällä hetkellä uusia tuotteita valikoimiini täydentämään urheilun ympärille tiivistyvää elämäntapaa. Mitään valtavaa kultakaivosta Jam in The boxista ei ole tarkoitus tehdä, oman elannon turvaaminen riittää hyvin tavoitteeksi. “Minusta on mahtavaa tehdä töitä rakastamani harrastuksen parissa, kivojen ihmisten ympäröimänä” Janica nauraa lopuksi.


No comments:

Post a Comment